Wat zijn hardloopblessures?

Inmiddels ben ik klaar met mijn case report naar het effect van manuele therapie bij hielspoorklachten. M’n verslag is beoordeeld door “een grote meneer in fysiotherapieland”. Op dit moment wacht ik nog vol spanning op mijn punt.

Maar echt wachten is er niet bij. De resterende tijd van mijn studie moet ik gaan besteden aan mijn thesis. De bedoeling is dat ik een lang gekoesterde wens in vervulling ga laten komen, nl. onderzoek doen naar de relatie tussen gewrichtsmobiliteit en hardloopblessures. Op dit moment ben ik bezig met het projectplan: wat is de doelstelling, de onderzoeksvraag en wat is het conceptueel model. Vind je het ontwerpen van een onderzoek interessante materie? Kijk dan eens naar de flitscolleges van Verschuren en Doorewaard!

Nu lijkt het onderwerp van mijn onderzoek vrij helder: hardloopblessures. Maar wat zijn hardloopblessures? Dit lijkt een onnozele vraag, maar dat is het echt niet.

Is hielspoor een hardloopblessure? Mensen die staand in een winkel werken, kunnen het ook krijgen.
Is runners knee een hardloopblessure? Ja, “runners” refereert aan hardlopen, maar het is een dermate vage term dat deze moeilijk definieerbaar blijkt (dus net als hardloopblessures).

Daarnaast is voor mij nog steeds niet duidelijk wanneer je een hardloper bent. Hoe vaak per week moet je daarvoor lopen? En hoe ver? Hoe snel? Hoe lang moet je al bezig zijn? of ben je na één sessie al hardloper?

Om mijn onderzoek goed te kunnen ontwerpen en uitvoeren, zijn dit twee zeer belangrijke vragen die beantwoord dienen te worden. Het frappante is, dat de (internationale) vakliteratuur hier ook geen duidelijke antwoorden op geeft.

Ik ben benieuwd wat jullie verstaan onder de termen hardloper en hardloopblessure! Help je me om deze termen scherp te definiëren?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Mogelijk gemaakt door WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: